(Past) Counterpart Provincie op Bezoek III: Zuid-Holland

June 23, 2021

Het Provinciaal Bestuur van Noord-Holland nodigt u uit een bezoek te brengen aan een nieuwe tentoonstelling in de reeks Dreef Exposities, in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3, Haarlem.

Met:

Lily de Bont, Maurice Braspenning, Joncquil, Inge Reisberman, Simon Schrikker, Rik Smits, Renie Spoelstra

Counterpart is te zien van 2 juli tot en met 1 oktober 2021. De tentoonstelling is samengesteld door curator Aart van der Kuijl en toont actuele schilderijen, tekeningen, videowerken, installaties en objecten van vooraanstaande Zuid-Hollandse kunstenaars. Hun werk vormt een fraaie en uiteenlopende afspiegeling van wat Zuid-Holland te bieden heeft aan beeldende kunst.

Aan het einde van de 18de eeuw liet de Amsterdamse bankier Henry Hope aan de rand van de Haarlemmerhout het buitenverblijf ‘Welgelegen’ bouwen.
Het imposante gebouw was bedoeld om er de omvangrijke kunstverzameling van Hope in onder te brengen. Sinds 1930 dienen de grote museumvertrekken op de bel-etage als vergaderzalen voor het provinciaal bestuur van Noord-Holland. Op de begane grond (onder de Statenzaal) is een tentoonstellingsruimte waar onafgebroken exposities zijn te zien.

In de reeks Dreef Exposities wordt o.a. aandacht besteed aan het werk van Noord-Hollandse kunstenaars en werk uit de kunstcollectie van het Provinciaal Bestuur. De tentoonstellingen zijn voor het publiek vrij toegankelijk op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur.

De tentoonstelling is samengesteld en geproduceerd door Aart van der Kuijl: M 0624595520
E aartvanderkuijl@gmail.com

Bezoekadres

Provinciehuis
‘Dreefexposities’
Dreef 3
2012 HR Haarlem
Op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur Toegang gratis